Despre

Cabinet

La început a fost ideea unui tânăr de a deschide un cabinet de avocat care să se dedice dreptului sănătății  și în special malpraxis-ului medical. Restul sunt fapte.

Tânărul a absolvit două facultăți.  A intrat în barou. A făcut stagiatura. A absolvit Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților. Și-a deschis propriul cabinet. A devenit avocat cu drept de a pune concluzii la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cabinetul a evoluat de la o practică generală inițial, către una din ce în ce mai orientată către sfera dreptului medical și a ramurilor de drept conexe acestuia. 

Activitatea cabinetului va rămâne în continuare fidelă ideii inițiale.

Misiune și viziune

Ne dedicăm fiecărui caz în parte, întrucât fiecare caz este unic.

Explorăm domenii în care jurisprudența este săracă, unde doctrina adesea lipsește iar necesitățile cunoașterii sunt uriașe. Riscurile asumate nu ne sperie, ci ne întăresc.

Îndrăznim să contestăm expertiza medicală. Ne asumăm faptul că am putea scoate experții medicali din zona de confort, dar credem că scopul merită riscul.

Inovăm soluțiile juridice pentru cauze complexe.

Cunoaștem legislația, practica și doctrina juridică specifice ariei de practică. Adăugăm cunoștințele teoretice și practice din sfera medicală și le folosim împreună.

Ne perfecționăm. Astăzi suntem mai buni decât ieri. Mâine vom fi mai buni decât astăzi.

Valori

Consecvența în urmărirea adevărului, a legii și a dreptății reprezintă fundamentul apărării intereselor clienților noștri

Respectul față de normele morale, precum și față de etica și deontologia profesiei de avocat asigură parteneriatul durabil cu clienții noștri

Curajul de a înfrunta și de a depăși cele mai dificile provocări profesionale ne oferă încrederea necesară susținerii fiecărui caz în parte.

Avocat

Dan Moțățăianu este avocat definitiv în baroul Mureș, cu drept de a pune concluzii la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Absolvent de medicină, drept și I.N.P.P.A., a devenit avocat pentru a profesa în domeniul dreptului sănătății în general și în cel al malpraxisului medical în special.
Principalele arii de practică vizează sfera dreptului sănătății sau a unor domenii conexe acestuia:
- Malpraxisul medical
- Răspunderea disciplinară medicală
- Litigiile din sfera asigurărilor de sănătate
- Litigiile din domeniul sănătății publice
- Litigiile de muncă din ramura sănătate
- Procesele penale conexe practicii medicale
- Consultanța juridică privitoare la dreptul sănătății
- Accidentele rutiere
- Accidentele de muncă